nedeľa 23. septembra 2007

Schopnosti

Piper

Zmrazovanie času:

Piper túto schopnosť dostala hneď na začiatku. Ide o to, že spomalí molekuly a tým znehybní svoj cieľ (vec démona, smrteľníka).. Funguje to asi tak že dá ruky pred seba a roztiahne prsty.


Molekulárne urýchľovanie :

Je to na úplne opačnom princípe ako zmrazovanie času. Pri tejto schopnosti Piper naopak molekuly zrýchli. Funguje to presne tak ako pri zmrazovaní času. Piper si spočiatku tieto dve schopnosti nevedela oddeliť a keď chcela niečo zmraziť nechala to vybuchnúť a opačne. Takisto všetko vybuchovalo aj keď bola nahnevaná, vzhľadom na to, že ich schopnosti závisia od ich emócií. No postupom času sa naučila ovládať obidve schopnosti.


Prue:

Telekineza:

Je to schopnosť, ktorú Prue dostala takisto na začiatku. Ide tam o to že dokáže hýbať predmetmi na diaľku. Spočiatku to fungovalo tak, že Prue zažmúrila na nejaký predmet a pohla hlavou tak ako chcela pohnúť predmetom, no potom sa jej schopnosť zväčšila a stačilo pohnúť rukou na to aby sa pohol aj predmet. Keď používal túto schopnosť pomocou rúk prvý krát, malo to opačný účinok, lebo sa toho zľakla a veľmi jej to nepomohlo. Ale neskôr bolo všetko v poriadku.

telekinezaTelekinesis

Astrálna projekcia:

Túto schopnosť dostala Prue ako druhú. Je to niečo ako premiestňovanie, len jej telo upadá do akéhosi spánku , a jej druhé astrálne Ja ide tam kde Prue potrebuje. Je to výhodné keď sa Prue potrebuje dostať na nedostupné miesta, alebo rýchlo na nejaké iné miesto. Nevýhodou je, že Jej telo, ktoré je v spánku je zraniteľné a nemôže sa brániť. A Tou druhou, že ako astrálna nemôže využívať svoje schopnosti.

astrálna

Phoebe:

Vidiny:

Taktiež prvá schopnosť Phoebe. Keď sa Phoebe dotkne nejakej veci, alebo je v miestnosti ktorá je plná energie a pocitov, Phoebe dostane vidinu. Alebo aj vtedy keď má sestry na niečo upozorniť, alebo pred niečím varovať. Pred tým mohla Phoebe vidieť len do budúcnosti, ale potom sa jej schopnosť zväčšila a Phoebe už mohla vidieť aj minulosť. Nevýhodu je že táto schopnosť je pasívna a tak si ju Phoebe nemôže privolať sama kedykoľvek chce.

predtuchyphoebe et son premier pouvoir

Levitácia:

Druhá Phoebina schopnosť, ktorú dostala ako druhú. Vždy chcela mať aj nejakú aktívnu schopnosť a jej želanie sa jej splnilo. Keď zistila že túto schopnosť má, vyľakalo ju to. Spočiatku lietala kedykoľvek, no potom sa túto schopnosť ako každá z jej sestier naučila ovládať. Teraz je v tom výborná a keď do toho pripojí ešte bojové umenie, tak sa je na čo pozerať.

levitovaniephoebe

Empatia:

Alebo v preklade schopnosť vcítiť sa. Phoebe cíti to čo cítia iný, vie sa do nich vcítiť. Je to užitočné, pretože nielen to že vie ako sa druhý cítia, ale cez empatiu môže využívať aj ich schopnosti. Ak náhodou potrebuje využiť schopnosti niekoho iného nič jej v tom nebráni.

Paige:

Orbing:

Paige to mala najťažšie, lebo svoje schopnosti objavila až po smrti Prue, takže sa ich musela naučiť používať rýchlejšie ako jej sestry, keď zistili o svojich schopnostiach. Je to schopnosť pomocou ktorej sa môže Paige premiestniť na hociaké miesto na ktorej koľvek časti sveta. Je to skvelá schopnosť ktorú Paige zdedila po svojom otcovi svetlonosovi Samovi

paige

Teleorbing:

Je to niečo ako zmiešanie dvoch schopností.. teda telekinezi ako mala Prue ,čiže schopnosti hýbať vecami na diaľku a druhej prenášania.., ktorú má aj Paige, výsledok je taký že keĎ Paige povie názov veci a tá sa prenesia k nej. Napríklad povie Kniha tieňov a kniha tieňov sa k nej prenesie ako sa dokáže prenášať aj Paige. Tiež veľmi užitočná schopnosť, ktorú mala Paige spolu s Orbingom.

teleorbing

Leo:

Orbing:

No je to taká istá schopnosť ako má aj Paige, keďže Paige je tiež z polovice nosič svetla. Tak ešte raz v skratke. Pomocou tejto schopnosti sa môže Leo preniesť na hociaké miesto na Zemi..a nielen na Zemi..

orbing

Levitácia:

Túto schopnosť používa Leo dosť málo. Jednoducho je to niečo ako má Phoebe, tiež môže pomocou nej lietať.. Vďaka tejto schopnosti ho odhalila Phoebe, keď ešte nevedeli kto v skutočnosti je. Opravoval im žiarovku.. ale bez rebríka len pomocou levitácie, takže čo by ste si asi mysleli vy...

Liečenie:

Schopnosť ktorá je nesmierne užitočná, má ju každý nosič svetla , a v Leovom prípade využívana asi dosť často. No asi už z názvu je jasné a čo ide. Keď je niekto zranený Leo na neho jednoducho položí ruky ( na miesto kde je niekto zranený ) a chvíľu ich tam podrží (prebieha liečenie) a keď je to hotové nikto nevie že tam predtým bola rana. Práve táto Leova schopnosť už veľa krát zachránila sestrám život. Jedinou nevýhodou je že Leo nedokáže liečiť mŕtvych.

liečenie

Energetické blesky :

Túto schopnosť dostal Leo keď bol starší, majú ju všetci starší na ochranu.

Leoleo animated

Premena na niekoho iného:

No v skratke, Leo môže na seba vziať podobu kohokoľvek iného.

- Leo má ešte viac ďalších schopností ako napríklad obnova vecí ( Keď obnovil znak klubu P3, alebo manipulovanie s časom, či ako avatar aj uzdravovanie mŕtvych...) ale nepoužíva ich často, tak to len tak v skratke

Wyatt:

Orbing:

Toto tu už bolo spomenuté pri Leovi a Paige, takže ešte raz, je to schopnosť premiestniť sa na ktorékoľvek miest. Možno by som k tomu ešte dodala, čo som nespomenula ani pri Leovi a Paige že so sebou môže aj kohokoľvek vziať (stačí keď sa ho pri prenose drží)

Ochranný štít:

Keď je Wyatt v nebezpečenstve, alebo mu niekto povie slovo nebezpečenstvo Wyatt okolo seba vytvorí ochranný štít, cez ktorý sa nedostane žiadny démon. Takže má ochrannú funkciu..

Uzdravovanie:

Už keď bol v lone Piper uzdravil jej všetky zranenie, čiže keď Piper čakala Wyatta bolo doslova nezraniteľná. .

..Wyatt má množstvo ďalších objavených, ale ešte aj neobjavených schopností.. napr. Zhmotniť veci ( takto preniesol draka z televízora do reality, keď sa mu zapáčil)..a ešte veľmi veľa..a to ako detský tak aj dospelý Wyatt.

Chris:

Telekineza:

Toto bolo vysvetlené už pri Prue, takže ak o tom chcete vedieť niečo viac, tak viď Prue. Ale jednoducho a ešte raz je to schopnosť hýbať na diaľku vecami..

Orbing:

No tak o tomto tu už bolo písané veľa, takže ešte raz a naposledy je to schopnosť preniesť sa na ktorékoľvek miesto. Ako Chris tak aj Wyatt to zdedili po Leovi.

-zovrel srdce Valkíry telekinezov, čím ju zabil

Cole:

Premiestňovanie:

Túto schopnosť majú všetci démoni, je to niečo ako Orbing, len iným spôsobom , napr. plameňom, alebo v prípade Colea len zachvením..

Energetické gule:

Aj túto schopnosť má väčšina démonov, v skratke tam ide o to že démon vrhá gule nabité elektrinou.. Je to schopnosť na zabíjanie, alebo ubližovanie druhým, no po tom čo sa Cole stal dobrým využíval svoje schopnosti, len na ochranu sestier, a na to aby im pomohol .

- Cole mal viacej schpnosti keď sa stal zdrojom, ale tých je zase dosť, napr. mohol na seba vziať podobu niekoho iného..atď










Žiadne komentáre: