sobota 15. septembra 2007

Rose McGowan- Paige


Narodila sa 5.septembra 1975. Jedno zo šiestich detí Američanky a Íra. Vyrastala v Taliansku a svoje detstvo strávila cestovaním po Európe. Do Spojených štátov sa vrátila, aby vyštudovala strednú školu v Seattli. Výlet do Los Angeles vyústil do jej účinkovania vo filme The Doom Generation. Jej výkon vo filme Gregga Arakiho jej prinieslo nomináciu na najlepšieho nováčika v Independent Spirit Awards v roku 1996 . O úlohu v seriáli Charmed sa začala uchádzať po odchode Shannen Doherty zo seriálu. V silnej konkurencí rolu vyhrala.



Paige Matthews Halliwell
Série:
4.-8.
Dabing: Zuzana Porubjaková
Schopnosti: premiestňovanie predmetov a seba samej, teda orbing (teleportovanie-ako u nosičov svetla), premena na inú osobu a vycítenie
Stručne: Po smrti Prue doplní trojicu nevlastná sestra Prue, Piper a Phoebe Paige, ktorej rodičmi sú Patty a jej nosič svetla Sam. Práve vďaka svojmu otcovi je Paige polovičná čarodejnica a polovičná nosička svetla. Dokáže premiestňovať predmety, no iným spôsobom, ako to dokázala Prue. Orbing, alebo aj premiestňovanie, je u nej totožné s Leovým (keď ešte bol "anjelom strážnym" sestier. Keďže vzťahy medzi nosičmi svetla a tými, ktorých mali ochraňovať, boli prísne zakázané, boli jej rodičia nútení umiestniť ju do kláštora a tváriť sa, že o nej nič nevedia. Jediná požiadavka, ktorú na mníšku mali, bola, aby ich dcéra dostala meno začínajúce na "P". Paige si potom adoptoval manželský pár, ktorý sa k nej správal ako ku svojej skutočnej dcére, i keď to s Paige v puberte nemali ľahké. Zahinuli pri autonehode, Paige sa zachránila teleportovaním, no vôbec o tom nevedela.

Žiadne komentáre: